Árnyékolástechnika jelentősége


Bár sokan tagadják, de a klíma változás tényét a saját bőrünkön tapasztaljuk. Magyarországon nő a nyári napok átlag hőmérséklete, és az úgy nevezett meleg napok száma. Egyre több a tartós napsugárzásos napok száma, egyre több az olyan épület, ahol szükséges a hűtés. De ez a tény igaz az egész világra, gondoljunk csak a jégsapkák olvadására, a jegesmedvék életterének csökkenésére , a gleccserek eltűnésére, a fosszilis tüzelő anyagok korlátozott, de még is hatalmas használatára. (Kínai Népköztársaság, India, USA, ) 


Egyre sürgetőbb lenne a környezettudatosság, az energia megtakarítás. Talán az árnyékolástechnika fejlődése és tudatossága a legjobb példa arra, hogy igen is minden kis lépés számít.  Gyermek korunkban, amikor már volt időjárás jelentés, ha azt mondták augusztusban, hogy kánikula várható, akkor arra gondoltak, hogy akár 33 fok is lehet, a Balaton vízhőmérséklete Siófoknál 27 fokos. Ma Füreden annyi! De előfordul, hogy 30 fok a víz hőmérséklete. Régebben nagy melegben a nagyszüleim leengedték a faredőnyt, és kitámasztották, hogy a levegő cirkuláljon. De ez mára sajnos nem elég, 


Házat szigetelünk, klímákat veszünk, és áramot használunk, hogy ne melegedjen túl az otthonunk. Az irodákban irodaházakban, bankokban, repülő tereken, kórházakban dübörög a klíma. Ha ezt így folytatjuk, lassan megsülünk? Mi az Okkánál mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy hatékony és minőségi árnyékolással óvja irodáját, munkahelyét, otthonát. Egyre égetőbb kérdés az égető nap.  A tőlünk fejlettebb nyugat európai országokban komoly kutatások folynak, komoly fejlesztések, új anyagokat dobnak a piacra, és mára már a tervező asztalokon az árnyékolás fontossága is komoly szerepet kapott . Mi egy kissé e téren is le vagyunk maradva, de nyugi, mert látjuk a fényt az alagút végén.


Ha már az épületek tervezői nem mindig szakértői a témának, tanulunk helyettük mi. Nap beesési szöge, árnyékolók ideális tájolása, fajtái, hatástanulmányok, stb. Próbálunk minden igényt kielégíteni, mert nem csak redőny meg szúnyogháló létezik, ismerjük a felhasznált alapanyagok minőségét, összetételét, és hatásait. Folyamatosan bővítjük termékeink körét, és támogatunk minden fejlesztést. Mi nem redőnyösök vagyunk, hanem árnyékolás technikusok.


Árnyékolás és élettérSajnálatos módon, mára az árnyékolástechnika létszükségletté vált. Mivel a kedves napunk beesési szöge megváltozott. Ez azt eredményezi, hogy megnőtt az Uv sugárzás, és az infravörös hősugárzás. FONTOS: az uv sugárzástól nem kell védeni a lakásaink házaink belterületét, mivel ezt a sugárzást az ablak üveg nagy részben megszűri. A pontos adatok nem nyilvánosak, de valószínűsíthető, hogy az az ember, aki irodaházban dolgozik, és egész nap egy ablak mellet ül, annak valószínűleg kellő mértékben D vitamin hiánya van. 


Mivel az ablak üveg az Uv sugárzás alsó Uv-a tartományát nem szűri. Ha van valakinek erre vonatkozó adata, szívesen vesszük az információt. Így Uv-a sugárzást kap, ez a sugárzás felelős a túlzott D vitamin vissza fogásáért. Bár erre még a bórgyógyász sem tudott válaszolni.


A védekezésünk oka az infravörös hősugárzás. Ez a sugárzás gond nélkül hatol át akár a három rétegű ablaküvegen is. A helységben lévő tárgyaknak ütközve felmelegíti azokat, és a hősugárzást leadja a belső levegőnek, Csak próbálja ki, hogy milyen meleg egy ablak mögött elhelyezett  tárgy. Ez ellen védekezhetünk jó minőségű és hatásfokú árnyékolókkal. Ezek az árnyékolók kültéri árnyékolók.


Árnyékolók és ezek hatásai

Egy jó árnyékoló nem olcsó. Nem olcsó, mert ami gazdaságos, az a vásárlás pillanatában nagyobb kiadást jelent. Viszont ha így nézzük, akkor a villany rendszer is sok pénzbe van, a fűtés rendszer is drága. Hiszen a megvásárlás pillanatában jelentős beruházásnak tekinthető, de ezeket a beruházásokat is hosszabb távra tervezzük. Az árnyékolók is hosszú távú befektetések, És ha ebből a szemszögből nézzük, nagyon fontos, hogy mennyire jó hatásfokkal bíró terméket választunk.


Egy jó árnyékoló rendszer segít fűtés számlát megtakarítani, és jelentős összeget spórolhatunk vele nyáron a hűtés költségeink csökkentésével. Ez azért van mert a hűtés drágább a fűtésnél. Ahhoz, hogy egy fokkal hűtsünk le egy helységben levegőt, majdnem kétszer annyi energia kell, mint a fűtésére. 


Tehát egy jó árnyékoló rendszer rengeteg pénzt takaríthat meg, nem beszélve a komfort érzetről és a biztonságtechnikai szerepéről. Tehát ha így nézzük, nagyon fontos szerepe lehet a kiválasztott rendszernek. Érdemes tájékozódni, mert felelős döntést hoz, amikor árnyékolót vásárol.Okka redőny - Minden ami árnyékolástechnika Minden jog fenntartva. desktop

Segíthetünk?

Hogyan segítsünk?